Thursday, August 18, 2011

Bau - Bau Makanan Raya Telah Bermula!!!

AWAS.. ENTRY INI MEMBUATKAN KORANG KECUQ AYAQ LUIQ !


Wahhh..
Sedapnya bau rendang ayam mak!!
Wahhh..
Sedapnya bau Koteow sup mak!!
Wahhh..
Sedapnya bau mee kari mak!!!

p/s : Menaip sambil telan air liur berbaldi-baldi.. kecuq yaq liuq baqq hang!!


Menu Wajib  (sepesial request dari anakda tercinta mak):

1. Mak! Mesti ada rendang ayam pebret adik taw!! 
menu wajib setiap kali raya,
seminggu sebelum raya aku akan remind mak siap2 buatkan rendang ni.. ahhaah


opsss... ditambang pulak dengan yang nii.. perghhh
teng teng teng!!
LEMANG!!



2. Offkoss la Koteaw Sup Ayam mak yang vouge thee vastt gitu!! 
Makan skali mesti mahu lagii!!



3. Laksa mak yang tiada tolok bandingannya lagi! 
Perghhh kembang 60 inci idong kalo bau mak aku ni masak baqq hang!



4. Mee Kari air tangan mak aku!! ha.. ni paling terbaik! 
sebab aku ni anti skit dengan makanan yang bernama mee ni..
orang lain buat aku takkan makan, 
hanya mak aku buat je aku makan! currlasst gituu!!




4. Okey ni kudap-kudapan feveret!! Rempeyek!!! perghh my fevret! 
aku suka kalo aku p raya umah orang ade rempeyek, 
kalo umah orang tu tak jamu aku rempeyek, 
aku akan consider umah orang tu paling tak best untuk pegi raya lagi.. ahahha.. 
p/s : aku slalu sorok rempeyek yang mak aku hidang untuk tetamu, 
sbb aku nak pelahap sorang2..




5. Kalo umah orang tu takda rempeyek takpe, 
tapi mesti kena ada Kerepek pisang okeh!! 
Ni no dua pebret! Umah aku raya mesti kena ada dua kudapan ini,
 kalo tak, aku tanya mak aku sampai berbuih mulut kenapa tak beli.. hahahaa




6. Okeh masuk ke kuih raya pulak, Disebabkan aku gemok, 
mesti la aku suka makanan yang bercoklet kan? 
So, My fevret adalah Almond London!
Okey kueh ni aku pernah pelahap sorang2 satu bekas..
Sampai bila tetamu datang, aku berat hati nak jamu :D



7. Then sejak dua menjak raya tahun2 lepas mak aku rajin beli kuih ni..
aku pown, bila tengok ada coklat lagi suka la!
sedapp!!! i like! Marble Choclate Almond



Okey..
dah lepas seksa menulis entry kecuq ayaq liuq untuk kali ni..
haiihh..
perot pun dah naik berkeroncongg..
haihhh..
Sabar ye cacing2 dalam perut sekalian..
nanti mama bagi makan.. :)

L.O.L
byee :)

4 comments:

♡ Yayah ♡ said...

yunk, ni sume ayaq tangan mak ke? waaaaaa raya nak terjah rumah lapaq laksaaaaaaa. sobbb sobbbb *smbil lap ayaq liyuq

EiNa SakiNah said...

ahhaha... ni semua gambaq copy dari google je.. tak dan nak tgkp gmbaq hat mak masak, kecuq ayaq liyuq punya pasai.. hahaha..

♡ Yayah ♡ said...

hahahhahaha ingat mak yg masakkk baru nak p umah raya ni hahahaha ni buka link ni.http://lifelikediary.blogspot.com/2011/08/alahaiiii.html

dia buat lepas baca entry dayah yg ni http://seliparcarik.blogspot.com/2011/08/oh-sekarang-baru-aku-tahu-ex2-dia.html
marah sbb dayah cakap dia retis, SITI NURHALIZA.haha

EiNa SakiNah said...

hahahaa.. veryy the siti nurhaliza.. curlastt sgt! x ske bace blog font bebudak cmtu :D