Wednesday, February 20, 2013

Mak, Adik nak kahwin.

Assalamualaikum..
 
saya sekarang dibelenggu perasaan sedih dan takut..
sebenarnya saya bercita cita nak berkahwin..
tapi bukan la tahun ni. actually tahun depan.
mindset saya dari dulu sampai sekarang angan angan nak kahwin umur 24 tahun.
 tahun ni umur saya 23.
bajet bajet dari dulu 23 tunang, 24 kahwin la.. hehe...
tapi tu berangan jela mampu..
saya ni bukan apa.. ada calon pengantin lelakinya,
budget duit untuk kahwin pun kami dah kumpul da..
tapi saya mempunyai satu masalah iaitu nak bagitahu family.
serius takut sangat nak cakap "mak, adik nak kawin"
uii rasa macam ada emas dalam mulut..
bukan apa.. tak elok la kami bercinta lama lama..
bercinta sejak februari 2007, sekarang dah februari 2013..
6 tahun bercinta.. hati budi memang dah kenal la..
senang cerita dalam kisah hidup cinta saya hanya dia seorang je..
cinta monyet, cinta kucing dulu pernah la ada..
tapi setakat zaman bebudak dulu.. bukan serius..
yang ini serius.. 6 tahun bercinta tak serius lagi tak tau lah kan!
hurm tapi macam mana ek ni?
saya barang hantaran pun ada yang dah beli.
prepare siap siap
pasal ada sale sale hujung tahun kan..
tapi.. hehh! kawinnya tak confirm bila..
dah 7 bulan barang tu terbiar je..
last last saya pakai sendiri.. hahaa!
takut time kawin nanti barang tu jadi ketinggalan jamaan pulak..
tapi saya tak pakai semua la..
macam beg and perfume tu saya pakai la..
teruk kan? punya la berat mulut tu..
sebab saya pernah la cakap..
"mak, mak nak bagi adik kawin bila? umoq brapa?"
mak cakap
"kejaa dulu.."
pfttt.. saya dah berkerja dah sekarang ni mak oi..
hurm..
abah pun pernah cakap
"adik abah tengok dok kawan dengan bangla tu jaa dari dulu"
pastu aku jawap
"yela.. bangla ja nak dekat adik.."
sedih.. tapi sekarang saya okey sikit dah..
pasal mak dah tak marah saya kawan dengan si dia..
mak dah tahu.. dari dulu lagi dia tahu,
tapi tentang keras keras tak bagi saya kuar dating..
dulu nak dating pun senyap senyap je..
tak jumpa la muka saya dekat mall weekend2 dekat town tu..
dating pun boleh time mak pi kerja, tu pun tak la merayau mana..
just pergi makan kfc, mcd, cendol, laksa.
sekarang baru lah mak bagi keluar.. tu pun umur 23 tahun..
tapi bagus jugak mak buat camtu actually,
sekurang2nya saya tak la sosial.. kan? :)
 
Terima kasih mak :')
abah.. mak.. adik takut nak cakap :(

 
 
 

5 comments:

✿A I N A A✿ said...

wahh bestnyaa parents dah bg greenlight! ena ni je belum lg.. bertunang je baru.. risau juga biarkan hubungan ni lama2...

Fifi Athirah said...

good luck my bff .. semoga Allah permudahkan segala urusanmu .. yang baik datangnya dari Allah .. yang buruk dari kita sendiri .. sebagai kawan saya hanya mampu mendoakan anda mencapai impian anda .. love u ..

Eina Sakinah said...

belum lagi green light, baru yellow light.. hehe.. wahh nanti ena kawin jemput okeyy :)

Eina Sakinah said...

tengs k.fy.. doa2kan segalanya ye :) love u too :)

Anonymous said...

You expressed this very well.

Here is my weblog: MCM 財布