Friday, August 16, 2013

cerita hari raya saya

Assalamualaikum :)


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATINNNNNNNNNNNN :D

ehem.. amacam raya korang?
dah naik 5 kilo ke acaner sekarang ni? eina dah tambah 2 kilo dah ni..
ni laa penangan dok hari hari ulang makan lemang ketupat lemang ketupat..
nak nak pulak rendang mak tu sedap.. Ya Allah setahun sekali je dapat makan lemang + rendang mak tu.. erm betul betul kegembiraan yang tiada bandingan..

pastu pulak pi beraya rumah kawan kawan, nak nak pulak satu hari pi raya 5 rumah.. kena la makan kan.. kang sentap pulak pegi minum air pulak.. ada laksa, koteow sup, mee kari.. fuhh habis diet i okey! haha


raya 1st saya pakai baju color peach, peach ke? peach kot rasanya kaler ni..
bantai pi laa.. hahaha buta warna sikit, kadang2 macam nude color pun ada..
eh sebenarnya kaler apa aku pakai ni? eh.. haha


aktiviti wajibbul di pagi raya adalah bermaaf maafan dan salam raya.. inilah ibu saya yang sangat dicintai disayangi dipujapuja di semuaaa lah! i luv u mom! walopon anakmu ini sedikit nakal.. kah3..


tengok, sempat kau nak bagi duit raya dekat mak pun siap posing tengok kamera, oh btw jangan salah anggap ye, saya memang dah tak dapat duit raya dan Officially dah rasa tua sebab memang dari taun lepas lagi orang dah tak hirau nak bagi duit raya, saya jee dok bagi kat orang.. hehehe ;D


1st raya familia picture.. haha perangai.. btw kakak kakak saya takde sebab raya rumah mertua diorang.. so ini adalah kakak ipar saya sahajalah :)


 aktiviti wajib lepas tu adalah beraya rumah tokwan.. lahh tak jauh pun.. dalam 2km je dari rumah.. boleh lagi kayuh basikal tak penat pun.. tapi bahaya sikit kena tempuh jalan besar.. so better naik kereta... eh motip cerita sini? next.


raya kedua pula adalah beraya ke rumah rumah kawan kawan dan expecially rumah bakal mertua la.. ehem! haah

 sebelum pergi kena la posing dulu dalam kereta sambil panas injin.. verangan sangat kan! hahaa.. masa time ni la best tangkap gambar sebab mekup tak cair lagi.. gituw..

gambar ni diambil depan rumah bakal mak mertua ye.. mak mertua saya sporting, dia yang suruh posing situ.. feeling taman bunga sangat kan.. siap adik dia pun tangkap gambar, sangat feeling retis tatkala itu.. hihi..

yaa dan inilah kawan kawan saya, yang tudung putih tu eton, yang tudung pink tu leha. nama nak kampung sangat kan? padahal dua dua nama sedap.. sorang ezzatul, sorang shariha, tapi? jadi eton dan leha. sangat comel.. hahaha



hari raya ketiga pulak kami buat photoshoot family, sebab semua kakak2 saya dah balik.. haa time ni laa time paling best, sebab photographernya encik buah hati saya.. masa dia tangkap2 gambar mak jeling jeling je.. dah kenape mak? hihi..

ini baju raya ke 3 saya, beli on9 je.. i like <3 p="">tudung tu beli semalam raya ke 2.. orang tu dah nak tutup kedai dah.. bagi borong beli 3 helai rm 15 je. hahaha







sebenarnya saya tak sangka depa semua nak pakai purple pink! hoi dah kenapa hampa ni semua baju sama aku je kaler lain? oh nasib mak geng.. sep mak sep..
takpelah saya lain dari yang lain. baru menyelah sikit.. ghahaha poyoo sangat.. baru la warna warni aidilfitri kan sebab kaler lain lain..


anak buah acu.. 7 sebenarnya semua.. tapi seorang baby lagi.. tak mampu nak posing duduk dekat situ.. paling penting semuanya hero! seorang je heroin.. nasib lah kakak.. tak de geng.. haha...

ini famili encik along

 ini famili kakngah


 ini famili mat naim


 ini famili kakya

ini kami warga bujang trang tang tang tang.. 
tak pa mak, kita geng.. hihi..


tak larat nak cerita.. korang layan gambar je boleh? alaa boleh laa boleh la...



















oh ya dengan ini saya menamatkan entry saya dengan serangkap pantun..
wah gitu pandai main pantun sekarang ni..

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakraban


akhir kata SELAMAT HARI RAYA :)

49 comments:

zulhilmi tempoyak said...

wewit...


selamat hari hari di hari raya.. :D

poohrist said...

awesome
love it

poohrist said...

awesome
love it

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hero-hero semua cute...hehehe , heroin sorang je

Eina Sakinah said...

wiwitt... selamt hari raya juga :)

Eina Sakinah said...

love u too.. eh.. hihi :D

Eina Sakinah said...

hehe itu lah.. semuanya hero.. nanti leh kitorang buat team futsal :D

Aesya Zealous said...

seronok tgk gambar2 family awk.. hehe selamat hari raya

m0sHiE~ said...

wahhh. sporting nye family u. btw slamat hari raya :)

Eina Sakinah said...

hehe.. selamat hari raya jugak :)

Eina Sakinah said...

hehe.. tu la,.. semua pragai camtu.. yeaa selamat hari raya jugak ;)

Jenny Lilly said...

cantiknya...Salam perkenalan..

Intan Zulhilmi said...

cunnya gambar raya!!! dik, jom join photo raya contest akak...untung2 leh mng hadiah...tgk kt blog akak ek...meh2

iqa said...

wah,,nampak happynyer family ni.semoga berbahagia semua.selamat hari raya.maaf zahir dan batin.

Eina Sakinah said...

thanks jenny, salam perkenalan jugak :)

Eina Sakinah said...

insyaAllah pasni saya join kak.. terima kasih :)

Eina Sakinah said...

alhamdulillah..thanks iqa.. selamat hari raya jugak.. hihi

SHAIDY said...

wowowo...macam model laa dia...:)

Eina Sakinah said...

hehe thanks shaidy, tp takleh jadi model, tak cukup ketinggian + lemak berlebihan.. ihhihiih

syuk shusuke said...

selamat hari rayaaa~ gwiyomi3 :D

Eina Sakinah said...

hahahaa gwiyomi tak brapa nak menjadi.. hahaha

Rosmiza Ali said...

Hai Eina! Slaam perkenalan! 1st time singgah sini ni.. Wow! Meriahnya raya Eina & family.. Baju2 raya Eina semua gojes, paling minat yang fishtail peplum yang ijau purple tu.. Lawa sangat! =)

Zon Permaisuri Chomel

miss farah said...

singgah cuci mata kat blog hello kity...waahh !! cantik semua nye.. Raya sakan satu Family ;) Nice own bloger ...

akmaL said...

bestnye tgk org tu beraya..selamat hari raya ye =)

Zamani Abe said...

Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

anamizu said...

auww sweetnye semua cecantek gittew hehe
mak pak + akak + abg smua sporting la Eina..
baju pon gojes semuanya hehe
geram tengok bdak2 kecik pakat posing tu hehe



slm aidilfitri eina ! :)


*errr mana gmbr encik fotografer nye. ehem ~ :P

Eina Sakinah said...

hiii salam perkenalan jugak.. hihi thanks ye... yup peplum tu sy beli on9.. nasib time tu dia buat ade discount.. trus beli.. hihi

Eina Sakinah said...

hihi terima kasih ye.. family sy mmg camni.. hehe

Eina Sakinah said...

hehe selamat hari raya juga akmal ;)

Eina Sakinah said...

hehe thanks ye.. wah siap terbang2 lagi.. haha :D

Eina Sakinah said...

hehe.. tu lah.. tapi bdk2 tu susah betul nak posing.. asyik nak lari je.. hehe en fotographer saya pemalu orangnya, tak suka tangkap gambar :D

Liza Razak said...

happening betul raya sis..siap ada photoshoot gitu :)

Eina Sakinah said...

hehe tu lah liza.. nasib baik ada camera sendiri, tu yg photoshoot tu.. :D

Leyla said...

waaa . hepening kot family dye . syok nye . sempat lagi berphotoshoot time raye . jeles .

Eina Sakinah said...

hahaha.. tu la.. ni pun da arrange bg semua dpt bekumpul.. hihi :)

E'in said...

selamat hari raya eina... berpeplum sokmo die thn nie... hihi

Eina Sakinah said...

selamat hari raya jugak ein.. hihi tu la.. taun ni semua kedai asyik fesyen peplum jer.. hahaha

Khai Rahman said...

Selamat Hari Raya dan Salam Ziarah. hehe..

Eina Sakinah said...

selamat hari raya jugak! hehee ;)

anamizu said...

Eecece encik fotografer pemalu orgnye ea ??? kekeke
errr ni kat Taman Tasek Taiping tu ea eina ?
err yg ada batu mcm buaya tu ea??

*kalo balik umah nenek kat bagan serai, abah slalu
gak bawak lepak2 kat tasik taiping hehe

Eina Sakinah said...

ye pandainya! mmg betul la kitorg shoot ni taman tasik taiping dekat dengan batu buaya dinosor tu.. hehhee.. tapi belah blkg dia.. :D

Zie Madini said...

Bestnya dpt duit raya. By the way..super gojes lah eina time raya :)

Zamani Abe said...

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!

Eina Sakinah said...

mana ada dpt duit raya la kak zie.. eina yg kena bg duit raya.. hehe.. btw thanks kak zie ;)

Eina Sakinah said...

thankss abg zam.. sy lucky no 101, harap2 bertuah.. hehe ;)

fatin aziz said...

selamat hari raya.. bergambar outdoor..cantik.. kalau tak asyik dalam rumah duduk atas kerusi ramai2..hehe..btw saya pun dah x dpt duit raya.sedih..huhu

Eina Sakinah said...

tu la.. sekali skala wat kelainan sikit kan.. outdoor baru cantik.. hehe..

Nisa said...

Selamat Hari Raya Eid-ul-Fitr! Lawa baju and really happening keluarga kamu, mashaAllah.

salmizah omar said...

hepi family..comey semuanya....