Monday, August 26, 2013

Mohon Terasa

Assalamualaikum..

ehem hari ni ina nak update sikit mengenai orang yang suka jaga tepi kain orang.. situasi ni terjadi pada kawan eina.. siapa dekat sini suka orang jaga tepi kain korang? tolong angkat tangannn!! hehe..
confirm! tak de siapa suka kan?

erm bukan apa la.. ina tak suka la orang yang suka jaga tepi kain orang ni..
dah macam takde keje lain dah kan orang tu? hari hari dia tak senang duduk kalau tak tahu apa kita buat satu hari.. kiranya diorang ni orang paling "care" pasal kita.. kita buat apa, keluar dengan sapa, pergi mana, update status apa, update blog apa, update twitter apa.. stalker diam diam.. diorang lah orang paling pantas sekali tahu. pastu kalau tahu tu dok diam diam takpe la. ini kutuk pulak.. hihihihihi gelak dalam hati. apa ke busuk sangat perangai entah la kan? padahal kita pun tak nak ambil menahu sangat pasal diorang.. kita ada kerja lain lah.. BZ, bukan 24 jam nak ambik tahu pasal dia.. tapi nak buat macam mana, dia sayang kita sangat sangat.. hihi..

jap ina nak bagi contoh.. gitu sekarang main contoh2.. bagi senang faham :)


oh tak nampak ek ape derphina ni update? hehe jap nak zoom ;)


tengok.. caring sangat dia.. sampai tak sabar sabar tunggu kita nak update apa.. hehe kelakar la orang macam ni.. saya pun ambil tahu jugak la pasal orang, tak lah nak cakap saya ni baik 100% tapi kita taklah 24jam sanggup tunggu depan leptop/henfon semata mata nak tengok orang tu update apa.. kutuk ke, perli ke.. padahal sebenarnya kita tak kisah pun pasal orang tu..

tapi orang yang busy body tu bila dah kutuk, dia nak tunjuk pulak kebaikan dia.. konon dia tak pernah buat.. dia sentiasa nampak baik depan umum.. pastu suruh la orang komen berteka teki "siapa tu??" "siapa tu??" masuk pulak batu api yang duk mengkomen "wehh sape tu? bagi tau la dekat sini.. letak link fb".. dia pulak tulis "malas cerita siapa, nak tahu IM lah itewww.. hikhik"

pastu buat lah hashtag MOHON TERASA.. kadang2 orang yang terasa ni malas gaduh dan biar, let it be.. malas emo emoo status update kat facebook, malas gaduh gaduh macam budak budak.. so dia akan lebih buat derk.. bila dia buat derk dan tak layan.. takpayah la nak MOHON TERASA MOHON TERASA bagi punca gaduh pulak ye..

sudah sudahlah tu ye.. jaga lah tepi kain sendiri dulu.. perbetulkan diri sendiri dulu sebelum asyik cari kesalahan orang lain.. jangan sentiasa nampak kebaikan diri sendiri..

kalau nak menegur, ada caranya, bukan dengan asyik nak bagi orang terasa je..

paling penting kena ingat, kesabaran orang ada hadnya jugak.

orang yang nampak baik, tak semestinya baik, 
orang yang nampak jahat tak semestinya jahat, 
dont judge book by its cover. 

layanlah kata kata dari Saiful Nang ni :



sekian :)

23 comments:

fatin aziz said...

sabar je la..hidup ni mmg xleh lari dri orang2 mcm ni.. huhu

Nana san said...

mmg la byk org prgai mcm ni. nana pun pernah kena. dia krg kasih syglah tu

Eina Sakinah said...

yep.. memang ada wujud orang2 camni.. sabar je dan ignore jelah.. hehe :)

Eina Sakinah said...

hehe itu lah.. takde orang kisah pasal dia.. kesian..

cheq haizan said...

Hmhhh...macam2 perangai manusia nie kan....haii dth follow cnie :)

Eina Sakinah said...

ye tahu xpe.. xpe la ignore je org camtu ;)

cincalokgirls said...

kelakar la...hahahaha.lawak!

Eina Sakinah said...

hahaa.. lawak ada makna ni tau :D

AleynCikMan said...

Suka Alieyn baca entry eina ni. Jari si penjahat tu kemain besor dabak nak kita MOHON TERASA MOHON TERASA. Aleyn tak penah jumpa status busuk mcm ni, mujur bukan untuk diri ini, hihi. Oh, orang sebegini, adalah adik adik yang baru nak membesar. Kan eina? Well.

Eina Sakinah said...

hehe ye aleyn.. masalahnya dia taklah budak2 tapi perangai seakan budak2.. hehe MOHON TERASA, geram betul kalau tengok ayat tu.. haha

E'in said...

cube bg pelangkung sikit kat org tu.. haha

Eina Sakinah said...

hahaha ikutkan hati memang nak buat, tapi sabarrr.. sabarrr :)

tenku butang said...

done follow sini no. 233
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Lelaki said...

sabau je la kan.

Eina Sakinah said...

okey thankss tenku butang :)

Eina Sakinah said...

hehehe memang sy penyabau orangnya :D

anamizu said...

menyampah kalo ada dlm frenlist fb org yg jnis camtu.
mmg kalo ada, terus unfren / remove je. xde dah kite
nak sakit hati ke terase ke hape ke kan pastu hehe



*menyampah dgn org yg sebok jaga hal org
*menyampah dgn org yg sebok tanya soalan2 pedas




eee menyampah i :P

err sori eina, TERemosi pulak hehe

Eina Sakinah said...

hahaa sama laa anamizu, ina pun menyampah.. tapi malas layan.. kang dilayan dia lagi seronok.. so biar dia meroyan sorang2.. hihihi

Anonymous said...

takde mende bangang lagi ke owg tu bleh wat?
hehe sedihhkan ngok dia...

zulhilmi tempoyak said...

ok fine.... ;p

Eina Sakinah said...

hehe tau xpe.. biar dia bangang sorg2 :D

Eina Sakinah said...

haip! terasa ke? hehehe just kiddin ;)

NJihe.am said...

Betul2x. Mengumpat ibarat memakan daging saudara sendiri. Couple, pun salah juga. Betulkan diri, insyaAllah dapat orang baik. studioous.blogspot.com/