Wednesday, July 31, 2013

Test make up by me

Assalamualaikum..

hai! macam mana puasa korang harini? okey?
okey je kan? bukan lah teruk mana puasa..

hehe aritu ina ada la test mekup muka sendiri..
saja test test.. bukan reti pun mekup..
aritu beli bulu mata palsu macam doll tu..
murah je okey beli dekat my one shop tu..
memang berbaloii gila.. korang kalo nak beli bulu mata tu leh la gi situ..



why so serius?
okey ni muka tak mekup saya.. 
gebu? yaa gebu sebab pakai kamera 360.. hahaha boleh camtu?
alaa biasa la kan.. sekarang ramai yang pakai kan..
huhu baru la nampak effect gebu sikit tanpa memakai bedak..
sekarang senang betul kan kan?


dan taaaraa! ini selepas mekup pulak..
btw eyebag susah sorok -_-


hai, Assalamulaikum, nama saya Siti Sakinah Bt Jamaludin, boleh panggil eina je takpun sakinah.. 


produk saya pakai untuk mekup ni adalah :

1. Krim muka cosmoderm vitamin e cream
2. Foundation Elianto 
3. Bedak Pixy ultimate make up
4. Eyeshadow Silky girl (grey color & black color)
5. Eyeliner Silky Girl Hi Defination Gel
6. Eyeliner Silky Girl Big Eye 2 in 1 (untuk eyeliner warna putih tu)
7. Bulu mata palsu 
8. Lipstick nutrimatics

semuanya mekup biasa2 je tak laa macam orang lain tu pakai revlon kan,, hehe
btw, ada orang tanya saya pakai aurawhite ke? tak lah.. saya pakai air wudhu je :)

wasalam :)

21 comments:

Fifi Athirah said...

SERATUS LIMA PULUH JUTA KALI LIKEEE

Fifi Athirah said...

eyebag tu kene ikut cara yuyu zulaikha buat cam kelas haritu laaa .. mudah je .. tp malas nak buat ...

Cik Shazwani said...

kita suka tengok face awk yg before makeup tu ... nice !

Eina Sakinah said...

hahaa tau takpe.. memang malas laa urut2 ni.. hehe

Eina Sakinah said...

hehehe thanks ye cik shazwani ;)

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

ok selamat berpuasa

Mysara Ab Rahman said...

tang mata tu mmg nampak menonjol..hee

Eina Sakinah said...

yup selamat berpuasa juga :)

Eina Sakinah said...

hehe tu laa mmg mekup tang mata je lebih.. part lain biasa2 je.. hehe

Pykaa Pdott said...

Tak make up pon dah comel , bila make up bertambah2 comel dia . ;)

Eina Sakinah said...

heheh trima kasih cik pykaa ;)

fatin aziz said...

saya pun guna silky girl juga..nak jadi gegurl kan..hehe..btw comel sgt.. :)

Eina Sakinah said...

hehe itu laa.. lagipun silky girl ni harga pun berpatutan sgt :)

E'in said...

cpt aa make up ein plak...

Eina Sakinah said...

hehe ein kena dtg sini la :D

muylovelymelody said...

Awesome make-up ! dan sharing specially to other yang kurang tahu menggunakan make-up ..
and thank you for blogwalking tempoh hari .. nice to meet u !

Eina Sakinah said...

thankss ye.. hihi nice to meet u too ;)

E'in said...

yunk oiii.. update please... hihi

Eina Sakinah said...

alamak ada org merindui saya lah. hihih okey <3

Zie Madini said...

Pandainya eina make up. Akak kureng bab make up ni. Tang nk pasang fake lashes tu yg paling x reti. Hehe.

Eina Sakinah said...

thanks kak zie.. hehe fake lash tu senang je kak pakai dia.. mula2 memang rasa susah nnt dah lama sng je.. yg pnting kena beli gam yg tahan sikit ;)