Thursday, July 4, 2013

Request Tutorial

Assalamualaikum..

baru harini saya nak cek inbox facebook saya yang belah Others tu..
sebab sebelum ni memang jarang tengok yang others tu kan...
huhu then dalam banyak banyak mesej yang merapu tu,
saya ternampak mesej ini :


terus hidung saya kembang macam ni ^00^ 
wah tak sangka ye, tutorial saya yang tak best tu membantu orang jugak..
gilaa woh lepas ni rajin la nak buat tutorial..
hehe ingatkan orang tak suka dengan tutorial yang saya buat tu...

hehe actually saya memang nak buat,
tapi saya tak tau nak buat tutorial ape sebab adobe photoshop ni kan banyak tools..
so korang ada apa suggestion / nak tahu tentang apa boleh terus bagi tahu je eh..

dan lepas ni saya akan buat tutorial penggunaan adobe lightroom sekali..
sebab sekarang saya memang suka gila laaa edit dalam lightroom tu.. double ohsemmm!
korang mesti suka punya pakai.. gambar yang tak cantik pun kompemmm jadi cantik..
cuma kena pandai setting jela kan.. tapi actually tak la susah mana nak setting dia..
saya belajar sendiri je.. godek godek satu hari.. siap ^00^
hihi.. so dengan semangat yang ada ni pasni saya akan update lagi la..
oh ya! sape nak saya design banner? saya buat Free Of Charge je buat masa ni..
tapi saya design yang simple2 jela yehh tapi mesti comel.. hehe sy tak suka crowded2 ni..

oh okey itu jela.. bye uols (kenyit kenyit mata dengan hidung kembang takleh kuncup lagi ni)



bye =)








9 comments:

syuk shusuke said...

kembang habis hidung. haha. btw memang menarik perhatian pun kalau bab2 tutorial ni.

Eina Sakinah said...

hahaha itu ler pasal.. yup blog ni traffic naik pun sebab tutorial.. memang kena buat lagi la pasni..huhu ;)

Adminz ONE said...

amboi.. siap kembang hidung.. boleh masuk lalat cenggitu..

Eina Sakinah said...

hahahaa.. nasib baik la kat sini xde lalat.. hihiih

Nory Zoulkefle said...

wahhh untonglah kalau teror buat tutorial ni...
boleh lah saya rujuk sini nanti...
hehehe...
*saya new follower awak..salam kenal =)

Eina Sakinah said...

saya reti tutorial pasal adobe photoshop je..
tutorial blog xtahu langsung ye.. hehee
yup salam kenal ;)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

ena pun nk belajar dari kak eina!! hehehe nak tahu camne akk gelapkan background.. tolong kasi ajar... XD

E'in said...

alaaaaaaaaaaaaaa kat laptop ein xde adobe...

Eina Sakinah said...

gelapkan background macam gambo atas ni eh ena? hihi nanti akak wat tutorial dia.. senang gila woo.. biar org nmpk kite je kan, xyah nmpk background yg semak tu.. hihiih :D