Thursday, January 31, 2013

Custom made Cover / Casing handphone

Assalamualaikum :)
 
harini berkobar kobar nak post something yang saya buat semalam
sampai pening kepala dan buntu buat ni semalam..
sampai penuh gam satu tangan.. ecehhh ini tipu
 
semalam saya ada usha usha lah kan dalam FB
ada satu page ni comel sangat dia buat custom made casing handfon!
saya tengok terus tergoda dengan semua design dia!
saya pun apa lagi! terus la whatsapp dia..
tanya untuk henfon jenis saya ni ada tak? dan berapa RM?
dia cakap untuk henfon jenis saya takde!
sooo sadd T_T
 
dan kemudian saya pun buat keputusan untuk buat sendiri
"alaaaaa senang jee pon!"
phiewwww! trust me.. ianya tak senang :(
 
okey let's get started!
 
first kita perlu beli dulu manik / bunga2 / lep lep yang comei comei cenggini
 
 
pastu saya kena bali satu hardcover baru untuk henfon saya..
sebab sebelum ni saya pakai cover jenis beg tu.. adoi
henfon saya adalah Sony Xperia SL..
bye bye cover lama.. hehe
 
 
 
 
okey dah siap semua bahan ayuh kita mulakan!
mula mula saya main letak letak dulu
tengah fikir gak nak design yang macam mana
tapi agak seksa gak fikir lah..
asyik tak cantik je..
camne orang tu wat boleh cantik?
uwaaa!!
 
contoh 1 :
 
 
contoh 2 :
 
 
contoh 3 :


contoh 4 :
 
 
 
contoh 5 :
 

mihmihmih..
saya tau tak cantik..
tapi bila kita buat sendiri, usaha sendiri..
baru rasa puas hati.. duit pun jimat..
kan kan kan?
 
selepas bertanyakan pendapat umum.. ecehh
last last kawan saya cakap yang no 3 tu cantik..
saya pun rasa camtu..
so saya decide untuk buat yang no 3 tu.. yeay!
 
so saya pun start,
mula mula buat titik dulu atas casing tu..
supaya tak lari bentuknya..
then gam gam satu persatu..
part ni susah sikit la.. saya pakai gam uhu,
so dia macam lari lari sikit..
aiseh! tangan saya pulak tak berseni,
memang agak susah disitu..
 
 
pastu saya letak pulak manik yang kecik kecik tu..
manik yang kecik ni lagi triple susah,
sebab dia kecik..
so agak comot sikit laa :(

 
jari pun penuh gam gam uhu.. aisehhh
 
 
 
 dengan tekun dan usahanyaa saya!
akhirnya siap!!! yeayyy!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.

TARA


 


tak cantik takpe..
janji saya puas hatii yeay!!
 

 
 sekian :)
 
 


 


13 comments:

✿A I N A A✿ said...

wahhh comelnyaaaaaa.. ena teringin nak buat macam ni, tapi ena ni jenis yang lasak.. takut tak tahan... huuuuuuuuuuuuuuu sukanyaaa tengok

Eina Sakinah said...

tengs ena.. hehe same laa kite.. eina pun lasak sikit, pakai casing ni semata mata gi jln je.. kalo hari2 pakai mau tecabut manik dia.. hehe

Anonymous said...

salam...manik2 beli kat mana ye? yg bling2..yg macam butterfly tu?

Eina Sakinah said...

wasalam.. manik tu semua saya beli dekat "One Price Shop" / "My One Shop" :)

Anonymous said...

ade kat FB ni die jual casing handphone..lawa2...saya beli 2 dah casing dari mereka..harga pn boleh tahan..murah berbanding kat luar..and yg best tu sbb boley pilih design sendiri nak ape..ehhehe :) fb die Get Bedazzled..

nuraliasaqinaMY said...

Assalamualaikum. hai :D

thanks bagi info mana nak cari butterfly tu :D saya pun nak hias casing phone saya ni. hihi

http://blogsunyisepi.blogspot.com/2013/06/phone-casing-new-and-custom-made.html

~ ika popo ~ said...

"One Price Shop" / "My One Shop" tu kt area mne ye?

Eina Sakinah said...

ika popo.. yang sy tahu dekat taiping/ipoh n bangi ade.. sbb sy pernah pergi kat 3 tempat tu je.. tmpt lain sy x sure lg :)

sakinah sidik said...

eina, kat area taiping kat mana ek one price shop tu??

Anonymous said...

Kat mana eh nak cari manik n bnga2. Skg famous org ltak mcm2 dsgn. Chanel la ptung kitty la. Ballet dancer la, bntuk bibir tu smua mana ad jual eh

SharingIsCaring said...

Pkai gam apa ek?

SharingIsCaring said...

Pkai gam apa ek?

Anonymous said...

Ada apa2 tips tak supaya manik tu tak mudah tanggal? 😄